Meiltä löytyy reseptejä myös vegetaristeille

Tutustu herkullisiin resepteihimme:

Kanafajitas meksikosta

Malagalainen gazpacho

Aasialainen riisipata

Vegetaristin chili no carne

Provencelaiset inkiväärikatkaravut

Marinoitu vuohenjuusto

Kananrintaa vihannespedillä unkarilaisittain

Tofua ja curryvihanneksia

Tofu-papupata

Wokattuja vihanneksia seesamikastikkeessa

Sienihampurilaiset

Marinoidut herkkusienet

Kanafajitas meksikosta

  • 4 kananrintapalaa
  • 2 appelsiinia
  • 2 limettiä
  • 1 sitruuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl pienennettyä chilipaprikaa
  • mustapippuria myllystä
  • 4 valkosipulinkynttä pienennettynä
  • 2-3 cm inkiväärinjuurta raastettuna
  • 2-3 sipulia renkaina
  • 2 rkl Bragg-soijakastiketta
  • kuminaa
  • keltainen paprika renkaina
  • punainen paprika renkaina
  • suuri porkkana tikkuina
  • 4 tortillaa

Leikkaa liha viipaleiksi. Purista sitrushedelmät mehuksi. Lisää mehuun öljy, chilipaprika, pippuri, valkosipuli, inkivääri, soija, kumina ja sipulirenkaat. Marinoi lihaviipaleita kastikkeessa n. 90 min. Lisää paprikarenkaat ja porkkanatikut ja anna maustua vielä puolisen tuntia jääkaapissa.

Kuumenna wokki. Nosta lihat ja vihannekset reikäkauhalla wok-pannuun ja kypsennä 3-5 min. koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa soijaa. Siirrä sivuun.

Lämmitä tortillat uunissa tai mikrossa. Anna jokaiselle syöjälle oma tortilla täytettäväksi. (Kananlihan sijasta voit käyttää katkarapuja, sian- tai naudanlihaa tai tofua.)

Malagalainen gazpacho

  • 5 tomaattia
  • 2 sipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • kurkku
  • vihreä paprika
  • punainen paprika
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl Bragg-omenaviinietikkaa
  • yrttisuolaa, pippuria
  • muutama siivu graham- tai kauraleipää
  • 25 g öljyä

Kiehauta tomaatit ja poista kuoret. Pienennä kaikki vihannekset, lisää öljy ja etikka ja soseuta tehosekoittimessa. Mausta yrttisuolalla ja pippurilla. Jäähdytä jääkaapissa. Halutessasi voit ruskistaa leipäkuutiot pannulla ja tarjoilla kylmän keiton kanssa.

Aasialainen riisipata

  • 100 g porkkanaa
  • 100 g lanttua
  • 200 g purjoa
  • 200 g kiinankaalia
  • 3 rkl seesamiöljyä
  • 2 l kanalientä
  • 2 rkl Bragg-soijakastiketta
  • 250 g villi- tai kokojyväriisiä
  • viipaloitu chilipaprika
  • 2 rkl raastettua inkiväärinjuurta
  • 1 rkl korianteria
  • pippuria myllystä

Pese ja kuori porkkanat ja lanttu. Leikkaa ne ensin viipaleiksi, sitten tikuiksi. Halkaise ja viipaloi purjo. Puhdista kiinankaali ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy padassa ja kypsennä vihanneksia muutama minuutti. Lisää kanaliemi ja soija, sitten riisi, chili, inkivääri ja korianteri. Mausta pippurilla. Anna poreilla kannen alla, kunnes riisi kypsyy eli noin 15-20 min. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa soijaa, älä suolaa. Tarjoa kuumana.

Vegetaristin chili no carne

  • 1 dl persiljaa
  • 1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 2 dl tomaattimehua
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 2 valkosipulinkynttä murskana
  • 1 tl chilipulveria
  • 2 dl sipulikuutioita
  • 4 dl punaisia papuja
  • 1 tl Bragg-soijakastiketta

Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää muut aineet ja jatka kypsentämistä 10 min. Tarjoa riisin ja cheddar-juuston kanssa.

Provencelaiset inkiväärikatkaravut

  • 500 g katkarapuja
  • vihreä paprika kuutioina
  • 3-4 cm inkiväärinjuurta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sherryä
  • yrttisuolaa            

Kastike:

  • 3 rkl ketsuppia
  • 1 tl hunajaa
  • 2 tl sherryä
  • 1 tl perunajauhoja
  • 1 rkl Bragg-soijakastiketta
  • kanalientä

Puhdista katkaravut. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset tasaiseksi ja siirrä odottamaan. Kuumenna wok ja lisää puolet öljystä. Kypsennä paprikakuutioita minuutin ajan kuumassa öljyssä, nosta sivuun. Lisää loput öljystä ja kypsennä valkosipulia parin minuutin ajan, nosta paprikan joukkoon. Siirrä katkaravut wokkiin ja raasta inkivääriä päälle. Kypsennä koko ajan sekoittaen. Lisää sherry ja kastike. Jatka kypsentämistä muutaman minuutin ajan. Lisää paprika ja valkosipuli ja tarkista yrttisuolan tarve.

Marinoitu vuohenjuusto

  • 1 rkl Bragg-omenaviinietikkaa
  • 3 rkl kasvislientä
  • 4 rkl auringonkukkaöljyä
  • valkosipulinkynsi
  • pieni punainen sipuli
  • punainen paprika
  • 100 g vuohenjuustoa
  • muutama musta oliivi
  • timjamia, basilikaa, rosmariinia
  • vihreitä pippureita

Sekoita käsin etikka, kasvisliemi ja öljy sekaisin. Purista valkosipuli sekaan. Leikkaa sipuli renkaiksi ja paprika ja juusto kuutioiksi. Täytä säilöntäastia vihanneksilla, oliiveille ja juustolla. Lisää yrtit ja pippurit. Kaada marinadi astiaan, jatka lientä tarvittaessa kasvisliemellä. Sulje astia tiiviisti ja anna maustua yön yli.

Kananrintaa vihannespedillä unkarilaisittain

  • 200 g kanan- tai broilerinrintaa
  • 250 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 kesäkurpitsaa
  • sipuli
  • valkosipulinkynsi
  • 2 tl öljyä
  • sinappia
  • 3 rkl Bragg-soijakastiketta
  • pippuria myllystä
  • paprikajauhetta
  • kasvis- tai kanalientä
  • kirveliä tai muita tuoreita yrttejä

Sekoita öljy, sinappi, pippuri, paprikajauhe ja soija marinadiksi ja kaada lihasuikaleiden tai -fileiden päälle. Anna maustua puolisen tuntia. Puhdista ja pienennä herkkusienet. Puhdista ja viipaloi kesäkurpitsat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy wok-pannussa, kuullota sipuli ja valkosipuli nopeasti. Lisää kesäkurpitsa ja sienet ja ruskista nopeasti. Mausta pippurilla. Lisää liemi ja anna hautua 10 min. Nosta vihannekset tarjoiluastiaan ja kypsennä lihasuikaleet wokissa. Nosta vihannespedille ja koristele kirveliä.

Tofua ja curryvihanneksia

  • 4 rkl Bragg-soijakastiketta
  • sitruunamehua
  • 300-400 g tofua
  • sipuli
  • porkkana
  • purjo
  • omena
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 2,5 dl rasvatonta maitoa
  • currya
  • tuoretta inkivääriä raastettuna
  • pippuria myllystä
  • 1 rkl ranskankermaa
  • persiljaa

Sekoita soija ja sitruunamehu. Kuutioi tofu ja anna maustua kastikkeessa puolisen tuntia. Puhdista ja hienonna sillä aikaa vihannekset: sipuli silpuksi, porkkana ja omena tikuiksi ja purjo renkaiksi. Kypsennä sipulisilppu seesamiöljyssä miedolla lämmöllä. Lisää porkkanat. Lisää maito ja kuumenna. Lisää omena ja purjo ja kypsennä. Mausta vihannekset currylla, inkiväärillä ja pippurilla. Ruskista toisessa pannussa tofukuutiot kiinteiksi. Lisää ranskankerma vihanneksiin ja nostele lautasille. Nosta tofukuutiot vihannesten päälle ja koristele persiljalla.

Tofu-papupata

  • 1 prk punaisia papuja                                                    
  • sipuli
  • valkosipulinkynsi
  • 1 tl seesamiöljyä
  • porkkana
  • purjo
  • 200 g tofua
  • 2 tl seesamiöljyä
  • pippuria myllystä
  • tuoretta basilikaa
  • timjamia
  • kasvislientä
  • 2 rkl Bragg-soijakastiketta
  • 1 tl Bragg-omenaviinietikkaa

Huuhdo pavut siivilässä. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy ja kypsytä sipuleita ja papuja miedolla lämmöllä. Nosta sivuun. Kuutioi porkkana, purjo ja tofu. Kypsennä tofu seesamiöljyssä. Sekoita vihanneskuutiot, sipulit, pavut ja tofu padassa ja mausta pippurilla ja yrteillä. Lisää lopuksi soijakastike. Kaada pataan kasvislientä, niin että kaikki ainekset juuri peittyy. Kuumenna kiehumispisteeseen liedellä ja siirrä sitten uuniin (200 °C, 30 min.). Tarkista maku ja lisää etikka kypsään ruokaan.

Wokattuja vihanneksia seesamikastikkeessa

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • chilipulveria
  • 2 rkl Bragg-omenaviinietikkaa
  • 2 maissintähkää
  • 1 porkkana tikkuina
  • 1 kesäkurpitsa viipaleina
  • 1 punainen sipuli renkaina
  • 1 keltainen sipuli renkaina
  • 1 munakoiso viipaleina
  • punainen ja keltainen chilipaprika renkaina

Kastike:

  • 1 dl kevytmajoneesia
  • 2 rkl Bragg-omenaviinietikkaa
  • 1 rkl Bragg-soijakastiketta
  • sitruunamehua
  • 3 rkl ilman rasvaa paahdettuja seesaminsiemeniä
  • punaista chilipaprikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl Dijon-tyyppistä sinappia

Sekoita öljy, valkosipuli, chilipaprika ja etikka kulhossa. Halkaise maissintähkät ja lisää kastikkeen sekaan muiden vihannesten kanssa. Anna maustua tunnin ajan. Sekoita kastikeainekset ja tarkista maku. Kypsytä vihanneksia wokissa 3-5 minuuttia ja tarjoa kastikkeen kera.

Sienihampurilaiset

  • 2 dl viipaloituja herkkusieniä
  • 1 muna
  • pieni sipuli kuutioina
  • 1 tl Bragg-soijakastiketta
  • 1,5 dl murennettua kokojyväleipää

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muovaile seoksesta pieniä pihvejä. Kypsennä molemmin puolin joko ilman öljyä teflonpannulla tai oliiviöljyssä. Tarjoile joko sellaisenaan raikkaan salaatin kanssa ja/tai halkaistun kokojyväsämpylän välissä.

Marinoidut herkkusienet

  • 500 g herkkusieniä
  • 1,25 dl vettä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1,25 dl Bragg-omenaviinietikkaa
  • 1 pieni sipuli kuutioina
  • valkosipulinkynsi
  • laakerinlehti
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 prk tomaattipyreetä

Puhdista sienet talouspaperilla. Kiehauta sitruunamehulla maustetussa vedessä. Pienennä lämpöä ja jatka kypsentämistä 2-3 min. Siivilöi ja nosta sivuun. Sekoita etikka ja sipulit sekä laakerinlehti ja kiehauta. Jatka keittämistä, kunnes sipuli pehmenee. Lisää tomaattipyree ja öljy. Tarkista maku. Kaada marinadi sienten päälle, peitä kannella tai kankaalla ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Nosta laakerinlehti pois ennen tarjoilemista.