Salaatit

Tutustu ihaniin salaattiresepteihin:

Paprikasalaatti

Värikäs kesäkurpitsasalaatti

Rivieran välimerensalaatti

Kreikkalainen talonpojansalaatti

Avokado-omenasalaatti

Pinaatti-nokkossalaatti

Pastasalaatti

Maissicocktail

Paprikasalaatti

  • 200 g kiinankaalia
  • punainen paprika
  • sipuli

Kastike:

  • 2 rkl Bragg-omenaviinietikkaa
  • 1 rkl Bragg-soijakastiketta
  • pippuria myllystä
  • 0,5 tl hunajaa
  • maustemitta sinappia
  • 2 rkl oliivi- tai auringonkukkaöljyä
  • 1 tl seesaminsiemeniä

Pese paprika ja poista kaalista uloimmat lehdet. Pienennä kaikki vihannekset. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada vihannesten päälle. Anna maustua puolisen tuntia ja koristele seesaminsiemenillä.

Värikäs kesäkurpitsasalaatti

  • 500 g kesäkurpitsaa
  • 2 sipulia
  • 4 tomaattia
  • vihreä paprika
  • (200 g keittokinkkua)
  • 50 g mustia oliiveja

Kastike:

  • 1 prk Bulgarian jogurttia
  • 4 rkl kevytmajoneesia
  • 2 rkl Bragg-omenaviinietikkaa
  • tillinippu
  • ruohosipulinippu
  • pippuria myllystä
  • ripaus hunajaa
  • cayennenpippuria

Kuori kesäkurpitsat juustohöylällä ja suikaloi ne. Pese ja pienennä myös muut vihannekset ja kuutioi halutessasi keittokinkku. Sekoita vihannekset, oliivit ja kinkkukuutiot salaattikulhossa. Sekoita toisessa astiassa jogurtti ja majoneesi, mausta etikalla ja pippurilla. Mausta hunajalla ja Cayennenpippurilla ja tarkista maku. Lisää lopuksi pieneksi silputtu tilli ja ruohosipuli. Sekoita kastike varovasti salaatin joukkoon ja anna maustua jääkaapissa tunnin ajan.

Rivieran välimerensalaatti

  • puolikas jäävuorisalaatti tai Lollo Rosso
  • 2 pientä sipulia
  • 2 tomaattia
  • puolikas kurkku
  • 10 mustaa tai vihreää oliivia
  • 100 g vuohenjuustoa

Kastike:

  • 2 rkl Bragg-omenaviinietikkaa
  • hiukan yrttisuolaa
  • pippuria myllystä
  • valkosipulinkynsi
  • basilikaa, timjamia
  • oliiviöljyä

Revi pesty ja ravistettu salaatti suikaleiksi. Viipaloi pesty tomaatti ja kurkku. Leikkaa sipuli renkaiksi. Sekoita kaikki vihannekset isossa salaattikulhossa. Lisää oliivit ja haarukalla hienonnettu vuohenjuusto. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada varovasti salaatin päälle. Älä sekoita, anna maustua puolisen tuntia.

Kreikkalainen talonpojansalaatti

  • 3 kypsää tomaattia
  • kurkku
  • sipuli
  • vihreä paprika
  • mustia oliiveja
  • 180 g vuohenjuustoa (Feta)
  • oliiviöljyä
  • 2-3 rkl Bragg-omenaviinietikkaa
  • oreganoa

Tomaatit ja kurkku viipaloidaan, sipuli ja paprika leikataan renkaiksi. Sekoita salaattikulhossa, mausta oreganolla. Lisää oliivit ja paloiteltu vuohenjuusto päällimmäisiksi. Mausta oliiviöljyllä ja etikalla.

Avokado-omenasalaatti

  • 2 rkl jogurttia
  • sitruunamehua
  • 50g omenaa (tai 1 omena)
  • tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl Bragg-soijakastiketta
  • pippuria myllystä
  • 1 avokado
  • muutama suuri salaatinlehti
  • 50 g kurpitsaa

Mausta jogurtti sitruunamehulla. Kuori omena ja raasta. Sekoita heti jogurttiin. Raasta kurpitsa ja lisää jogurttiin. Mausta salaatti raastetulla inkiväärillä, soijalla ja pippurilla. Kuori ja halkaise avokado, poista kivi. Pirskota sitruunamehulla. Puhdista salaatinlehdet ja aseta salaattiastian pohjalle. Nosta jogurttiseos salaatinlehtien päälle astian keskelle. Leikkaa avokadot viipaleiksi ja asettele renkaaksi jogurttiseoksen ympärille.

Pinaatti-nokkossalaatti

  • punainen sipuli
  • valkosipulinkynsi
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 tl Bragg-omenaviinietikkaa
  • pippuria myllystä
  • yrttisuolaa
  • 1 rkl auringonkukkaöljyä
  • 150 g tuoretta pinaattia
  • 50 g nokkosen lehtiä
  • sinappia

Puhdista ja kuutioi sipuli ja valkosipuli. Kuullota molemmat pannulla oliiviöljyssä. Nosta astiaan jonne lisää etikka, yrttisuolaa, pippuria ja auringonkukkaöljy. Sekoita puhdistettujen ja suikaleiksi revittyjen pinaatin ja nokkosten lehtien kanssa. Tarjoa sinapin kanssa.

Pastasalaatti

  • 350 g vihreitä nauhamakaroneja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl Bragg-omenaviinietikkaa
  • pippuria myllystä
  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 4 munaa
  • 2 rkl Bragg-omenaviinietikkaa

Keitä pasta ohjeen mukaan, siivilöi ja mausta heti öljyllä, etikalla ja pippurilla. Halkaise ja puhdista avokadot. Lusikoit hedelmäliha pieneen kulhoon ja mausta sitruunamehulla. Lisää pastan sekaan ja nostele lautasille. Kuumenna vettä kiehumispisteeseen, lisää etikka. Riko munat yksitellen juomalasiin ja anna liukua lasia pitkin veteen. Kypsennä 3 minuuttia per muna, kasta kylmään veteen, kuivaa ja nosta pastasalaatin päälle.

Maissicocktail

  • 1 prk maissia
  • 1 tomaatti
  • 1 vihreä paprika
  • puolikas kurkku
  • muutama retiisi
  • oliiviöljyä
  • Bragg-omenaviinietikkaa

Huuhtele maissi juoksevassa vedessä. Pienennä loput vihannekset ja sekoita maissin kanssa. Mausta oliiviöljyllä ja etikalla.