Bragg-soijakastike on muita soijakastikkeita terveellisempi vaihtoehto

Valkuaisaineet ovat veden jälkeen kehomme suurin rakennusaine. Ilman valkuaisaineita ei olisi ihoa, hiuksia, kynsiä, lihaksia. Ilman tarvittavia valkuaisaineita ne eivät kykene uusiutumaan ja me vanhenemme.

Valkuaisaineet, eli proteiinit, koostuvat aminohapoista. Niitä on 22 erilaista, kuten seuraavasta taulukosta näet. Osan aminohapoista elimistömme pystyy itse rakentamaan, loput elimistömme on saatava ravinnostamme.

Elimistön itse valmistamat aminohapot Ravinnosta haettavat aminohapot Bragg-soijakastikkeen sisältämät aminohapot
Alaniini X X
Argiini X X
Asparagiini X X
Aspartiinihappo X
Fenylamiini X
Glutamiinihappo X
Glutamiini X X
Glysiini X X
Histidiini X X
Hydroksiproliini X
Isoleusiini X X
Kysteiini X
Leusiini X X
Lysiini X X
Metioniini X X
Proliini X X
Seriini X X
Treoniini X X
Tryptofaani X
Tyrosiini X X
Valiini X X


Jos ravinnosta puuttuu yksikin yllämainituista, ns. ravinnosta haettavista aminohapoista aiheuttaa puutos ennemmin tai myöhemmin oireita. Jo yhdellä teelusikallisella Bragg-soijakastiketta päivässä varmistat tärkeiden aminohappojen saannin. Suurin osa kilpailevista soijakastikkeista sisältää vain 8 yleisintä aminohappoa, eivätkä siten riitä takaamaan riittävää aminohappojen saantia.

Terveellinen tapa maustaa ruoka kuin ruoka herkulliseksi

Bragg-soijakastike on valmistettu ainoastaan orgaanisesti viljellyistä soijapavuista ja vedestä. Se ei sisällä mitään lisäaineita. Bragg-soijakastikkeeseen ei ole lisätty lainkaan suolaa. Koska kaikki kastikkeessa esiintyvä natriumkloridi on soijapavuista itsestään peräisin, on Bragg-soijakastikkeen NaCl- eli suolataso alhainen. Bragg-soijakastike on lisäksi gluteeniton. Bragg-soijakastike on myös sertifioidusti kosher.

Valmistus

Puhdistettuja, rouhittuja soijapapuja liotetaan vedessä. Liotusta tehostetaan painojen avulla. Liuoksen väri muuttuu prosessin aikana ruskeaksi.  Näin valmistuneen konsentraatin natriumkloridipitoisuus on suurempi kuin itse soijapapujen.